dinsdag 28 januari 2014

Hebben jullie dat ook weleens.....................?

Je begint, het gaat heel lang goed maar als er dan iets mis gaat, dan gaat alles mis.

Zo begon ik eindelijk aan het patroon wat ik een tijdje terug al bestelde
bij Compagnie M.
Het is een stoer patroon van een rok, de Swing Skirt!

Zoals ik al zei, het begon heel voorspoedig. Zelfs voor het eerst een blinde rits inzetten met een gewoon ritsvoetje ging naar volle tevredenheid. Met de haven in zicht (alleen nog de binnenkant van de tailleband vaststikken) ging het mis. Ik keerde mijn tailleband naar de binnenkant en kwam erachter dat ik de rits mee keerde en dus kwam deze in de tailleband. Oeps! Ik snapte niet wat ik verkeerd had gedaan. Toen trok ik de rits dicht en trok ik de runner van de rits. Dag rits. Na een avondje naaien had ik me dus meer werk bezorgd dan toen ik begon. Een nachtje slapen dan maar. Slapen en vooral in mijn hoofd puzzelen hoe ik die tailleband moest vastzetten zonder de rits aan de binnenkant te krijgen.
Vol goede moed (lees; ik ga stug door anders beland de rok in een hoek en komt er nooit meer uit) ging in vanochtend verder. Nieuwe rits gekocht en ingezet. Toen de tailleband..........die was te kort omdat ik daar al aan geknipt had. Nieuwe tailleband knippen.........verkeerd geknipt....pfffff. Weer een nieuwe tailleband geknipt. Alles aan elkaar gestikt en nu supertrots op het resultaat, al zegt de perfectionist in mij dat er nog wat schoonheidsfoutjes in zitten. Maar heel veel geleerd. De volgende gaat vast makkelijker.Stoffen en paspel: PP Textiel. Klik maar eens op deze link 't Kiekenskot

PP Textiel staat hier in de omstreken beter bekend als 't Kiekenskot'. Het is voorheen namelijk een kippenkooi geweest. Je vindt er allerhande stoffen. Heerlijk om in rond te struinen.

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stoffencombinatie!
  En ja, een misser komt nooit alleen... Herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is het resultaat dat telt... en dat is supermooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel geslaagde stoffencombinatie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is wel herkenbaar ja... als er iemand iets de verkeerde kant opgaat, volgt er ineens nog véél meer... dan is het rechtbreien een hele uitdaging. Maar ik zie dat dat rokje toch een héél mooitje is geworden.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen